Uw coach en trainer

Meer over Mechel

Ik ben een senior coach en trainer, die managers, teams en medewerkers ondersteunt bij hun professionele ontwikkeling. Mijn uitgangspunt is dat mensen altijd meer mogelijkheden hebben dan ze in eerste instantie denken of zien. Het is leuk om die mogelijkheden te onderzoeken, nieuwe dingen te doen of oude dingen op nieuwe manieren aan te pakken. Dat betekent niet meteen dat alles anders moet; kleine veranderingen kunnen al een positief effect hebben. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van mensen, die zich professioneel en persoonlijk verder willen ontwikkelen, zowel op individueel als teamniveau. Ik werk oplossingsgericht en beheers verschillende methodes, zoals Voice Dialoque en RET, maar pas die niet standaard toe: mijn aanpak wisselt per persoon en situatie. De een wil denken, de ander doen en weer een ander vooral sparren. Het begint bij goed kijken en luisteren naar wat iemand wil en nodig heeft. Ik help bij het verkennen van nieuwe wegen en breng licht en lucht in vastgeroeste of lastige situaties. Dat doe ik met een positieve blik, een creatieve insteek en een doelgericht, reëel plan: er worden concrete stappen gemaakt die het werk prettiger maken.

Achtergrond

In 1996 ben ik afgestudeerd in Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, waarna ik verschillende banen in de GGZ heb gehad. Al vanaf 2000 geef ik intervisie en trainingen aan professionals over werken met kinderen en jongeren, variërend van communicatie tot wat te doen bij vermoedens van kindermishandeling. In de loop der jaren kwamen daar trainingen als timemanagement, conflictmanagement en motiverende gesprekstechnieken bij. Na het afronden van de Post-HBO-opleiding ‘Leergang coaching’ bij Pro Education in Amsterdam in 2008, verruilde ik mijn baan als trainer en (team)coach van de consulenten bij MEE Amstel en Zaan voor het zelfstandig ondernemerschap.

Sindsdien heb ik mijn aanbod verbreed met verschillende coachingstrajecten, trainingen en workshops voor werksituaties in uiteenlopende branches. Om maatwerk te kunnen leveren, werk ik vaak samen met specialisten uit de sector waarin mijn opdrachtgevers werken.